PlUpload

AVS Solutions traži kandidate- Intermediate .NET Developer
april 1, 2016
POJO
maj 6, 2016

Upload file-ova je standardna funkcionalnost koja je podržana od strane HTML standarda još od 1995. godine (više detalja možete pročitati ovde). Iako, ova kontrola svoj posao obavlja sasvim dobro, da bi se kreirala kontrola koja je u skladu sa UX standardima modernih web aplikacija, neophodno je uložiti još dosta programerskog znanja i rada. Na sreću svih nas koji se bavimo razvojem web aplikacija, neko je to već uradio, a ono što nama preostaje je da se upoznamo sa nekom od postojećih kontrola za upload file-ova i naučimo kako da je upotrebimo  i iskonfigurišemo prema potrebama naše aplikacije.

U našoj kompaniji već dugi niz godina za ove potrebe se koristi pl-upload  kontrola koja pored osnovnih funkcionalnosti kao što su filtriranje po tipu file-a i ograničenje maksimalne veličine file-a, poseduje i „drag and drop“ funkcionalnost.  Standardi koji su podržani ovom kontrolom su Flash, Silverlight, Html 4 i Html 5 (verovali ili ne, ume da se izbori čak i sa starijim verzijama IE). Na slici možete videti kako izgleda pl-upload widget.

img1

Nedavno smo razvili SPA (Single Page Application) aplikaciju koristeći Angular.js i tom prilikom smo iskoristili plUpload angular directive koja je omotač oko pl-upload kontrole i podržava popriličan broj funkcionalnosti osnovne plupload kontrole.

 

Đorđe Miljković

Senior Developer